Fotocredit:

Akershus har valgt sin stortingsliste

Akershus har valgt sin stortingsliste. Talsperson og stortingsrepresentant Rasmus Hansson ble valgt som 1.kandidat

16. november, 2016

Lørdag den 12.november valgte Akershus MDG sin liste som man skal gå til valg på i 2017. Et enstemmig nominasjonsmøte valgte talsperson og stortingskandidat Rasmus Hansson, Bærum som 1. kandidat. Som alenegruppe på Stortinget har han i perioden allerede fått gjennomslag for mange viktige klima- og miljøtiltak. Derfor var Akershus veldig glad for at Rasmus Hansson denne gangen stilte som kandidat for hjemmefylket. Idag sitter han på Oslo-benken.
På 2.plass ble Kristin Antun fra Nannestad valgt. Hun sitter idag som fylkestingsrepresentant og i partiets sentralstyre. Tredjeplassen fikk fylkesleder Øyvind Solum, gruppeleder i fylkestingsgruppen og leder på Nesodden MDG.

På fjerde står komponisten og musikeren Maja Ratkje fra Oppegård. En modig stemme for miljøsaken. Femteplassen fikk Akershus Grønn Ungdoms talsperson Rauand Ismail fra Skedsmo.

På æresplassene, 22 og 23, så står Maj Britt Andersen, Asker. som nr. 22. Vår folkekjære artist, som også har politisk erfaring fra kommunestyrearbeid i Asker. Siste plass, nr. 23, fikk Bente Bente Marie Bakke, Vestby tidligere stortingsrepresentant og miljøpolitisk talsperson i Høyre. Nå kommunestyrerepresentant for MDG i Vestby, og en utrettelig forkjemper for kommende generasjoners rett til en levelig planet.